För tjänsteföretagare

Har du berättat om;
– din passion?
– varför du startade ditt företag?
– drivkraften till att fortsätta göra det du gör?


 

Studioporträtt på Mia Tapio.
Mia Tapio driver företaget Eternal Mindset.

Jag hade nyligen avslutat min högskoleutbildning och hade knappt varit utanför Sveriges gränser, så för mig var det en otrolig upplevelse att få åka till fabriken i Bangladesh för att se produktionen. Jag arbetade som kvalitetsansvarig på ett klädföretag i Göteborg och satt på kontoret och kommenterade att trycket på textilierna inte höll måttet.
När jag kom till fabriken var det närmare 30 grader varmt ute. Efter att ha gått upp flera våningar i ett höghus kom vi in till ett litet rum där det stod runt 20 tjejer och fönade textiltrycken med varsin hårfön. Jag kunde inte avgöra hur gamla de var men de var väldigt vackra. 
Om det var 30 grader varmt ute, då kan ni tänka er hur varmt det var i det här rummet med flera hårfönar igång. Det luktade dessutom ganska starkt av olika medel och ingen av flickorna kunde läsa vad det stod på förpackningarna.


Visst väckte berättelsen intresse och nyfikenhet!

Det är det som är grejen med berättelser. För vad bygger mer förtroende och lojalitet än en företagare med passion, hjärtat på rätta stället och en genomgående drivkraft?

Mia Tapio använde sin berättelse som inledning när hon föreläste om hållbarhet under ett frukostmöte. För mig gick det inte att ta miste på hennes passion för hållbarhetsfrågor och drivkraften till att göra världen till en bättre plats att vistas på.

När jag träffar andra företagare frågar jag alltid om skapelseberättelsen.
Förvånansvärt många företagare svarar när de får frågan;
– Jag vet inte! 
Andra stakar sig och trevar sig fram men den kommer till slut. Eller så får jag höra fantastiska berättelser men när jag sedan kikar in på deras hemsidor så finns den inte med. Inte heller i social media eller när de presenterade sig eller när de föreläste. Det gör lite ont i hjärtat.

Det jag vill ha sagt är; Ersätt Jante (staplar och diagram i en välsvarvad powerpoint-presentation) med Zlatan. Alltså våga berätta om din passion. 

Är din berättelse oskriven?
Kontakta mig så löser vi det tillsammans så att den kommer på print.